چهارشنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ ۰۷:۵۲

اخبار

گسترش همکاری پارک فناوری تهران با معاونت فرهنگی دانشگاه برای ارتقای مهارت‌ دانشجویان

همکاری پارک علم و فناوری تهران با معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در حوزه ارتقای مهارت‌های دانشجویان برای ورود به کسب و کار گسترش می‌یابد.

به گزارش روابط عمومی صندوق صحا،  دکتر عباس زارعی هنزکی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در نشست مشترک پارک علم و فناوری، معاونت فرهنگی و اجتماعی و دبیران انجمن‌های علمی دانشکده‌ها / پردیس‌های دانشگاه تهران که در محل این پارک برگزار شد، با تاکید بر استقبال پارک از ایده‌های فناورانه دانشجویان و با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی در حقیقت سفیران پارک در بخش علمی دانشجویی در دانشگاه هستند، گفت: پارک علم و فناوری دانشگاه در تمامی این سال‌ها تلاش خود را در راستای بومی‌سازی چالش‌ها، مشکلات، چگونگی بازتعریف معانی مراکز علم و فناوری برای تطابق این تعاریف با فرهنگ خودمان انجام داده است و اکنون و در این عصر تکنولوژی و در راستای ایجاد فضای کسب و کار دانش‌بنیان پارک به دنبال انتقال مهارت نرم به دانشگاه‌هاست تا گامی وسیع برای توسعه کشور برداشته شود.

وی در ادامه و در خصوص حمایت همه‌جانبه پارک از ایده‌های خلاق و فناورانه با قابلیت کسب و کار گفت: پارک علم و فناوری در حقیقت سکویی برای تبدیل ایده به کسب و کار است. ایده‌های فناورانه و خلاق در شرایط اقتصادی کنونی در حقیقت ایده‌هایی هستند که علم را به ثروت ملی تبدیل می‌کنند. طرح‌های حمایتی ایجاد شده در پارک علم و فناوری این فضا را فراهم می‌کند تا مسیر تبدیل ایده به واقعیت و واقعیت به یک بازار خاص برای ایجاد کسب و کار ثروت‌زا تسهیل شود.

در ادامه این نشست، دکتر مجید سرسنگی، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران نیز با تاکید بر جایگاه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان مرکز ثقل دانشگاه و با اشاره ویژه به اینکه پارک علم و فناوری دانشگاه پل مهم ارتباطی دانشگاه با اقتصاد و صنعت است، اظهار کرد: آینده دانشگاه‌ها به نگاه‌های خلاق و فناورانه و ارتباط با صنعتی گره خورده است که پارک‌های علم و فناوری مراکز و پل‌های اصلی ارتباطی برای دانشگاه‌ها در این موضوع هستند. پارک‌ها علاوه بر ایجاد فضای خدمتی در راستای توسعه و رفع مشکلات کشور نمونه‌هایی برای ایجاد فرهنگ کارآفرینی و آموزش مهارت ایجاد کسب و کار هستند.

وی خطاب به دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی در راستای حضور و مشارکت قدرتمند انجمن‌ها برای همکاری با پارک علم و فناوری دانشگاه گفت: وجود پارک‌های علم و فناوری به عنوان مراجع حمایتی برای حل بسیاری از مشکلات کشور و همچنین رفع مشکلات حمایتی در بهره‌گیری از ایده‌های فناور بستری ایجاد کرده است تا دغدغه دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاهی ما از بین برود. انجمن‌ها باید با برگزاری جلسات درون انجمنی، معرفی و ارائه درستی از وجود این حمایت‌ها صورت دهند تا تمامی دانشجویان از این فضای حمایتی آگاه شده و برای مشارکت اقدام کنند.

در این نشست امین صادقی، نماینده دبیران انجمن‌های دانشجویی علمی دانشگاه تهران با ارائه آمار و ارقام مربوط به پیشرفت‌های علمی کشور در خصوص چگونگی نحوه همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی به عنوان مجموعه‌های فعال علمی با پارک علم و فناوری خاطر نشان کرد: تولید علم زمانی مفید خواهد بود که باعث پیشرفت و توسعه همه جانبه در کشور شود.

وی افزود: با بررسی آمار مربوط به پیشرفت در مباحث علمی در کشور می‌توان دید که با وجود افزایش چشمگیر و حدود ۵۰ درصدی در بخش خروجی‌های آکادمیک علمی در چند سال اخیر میزان بهره وری از آن بسیار کم بوده است.

صادقی تأکید کرد: در راستای رفع این مشکل و با توجه به اینکه حلقه مفقوده موجود میان پارک و انجمن‌ها، چگونگی ورود مؤثر دانشجویان به پارک‌هاست، حضور دانشجویان با ایده‌های خلاق در پارک‌های علم و فناوری و در جهت تبدیل ایده به ثروت می‌تواند الگویی باشد تا بهره‌وری علمی در دانشگاه‌های ما جدی گرفته شود.

در بخشی از این نشست مهندس امیریان، مشاور رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و مسئول دبیرخانه رویداد exportech به معرفی این رویداد پرداخت.

وی در این باره گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود در کشور، نقش صادرات و آن هم صادرات غیرنفتی از اهمیت ویژه زیادی برخوردار است. مطمئناً مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در امر بهبود این نوع صادرات نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

مشاور رئیس پارک علم و فناوری تهران افزود: در کشور ۲۱ منطقه ویژه و ۷ منطقه آزاد اقتصادی وجود دارد که البته این مناطق دارای مشکلات و چالش‌هایی هستند. هدف ما از برگزاری رویداد exportech کمک به رفع این چالش‌ها با استفاده از ایده‌های خلاق در این حوزه و اتصال این مناطق به هم با هدف فعال‌سازی شاهراه‌های اقتصادی کشور است. همچنین ما به دنبال این هستیم تا در نهایت با ایجاد شاه‌راه اقتصادی صادراتی فعال به شاهراه صادراتی جاده ابریشم جدید متصل شویم.

مهندس امیریان با تاکید بر نقش حضور دانشجویان و استفاده و حمایت از ایده‌های فناورانه آنها در تحقق ایجاد فضای کسب و کار گفت: این رویداد در سه بخش پنل چالش‌های مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی، نمایشگاه محصولات فناورانه و Reverse Pitch و معرفی ایده‌های برتر برگزار می‌شود. بخش دوم یعنی Reverse Pitch نیازمند حضور ویژه دانشجویان است، چرا که در این بخش ایده‌ها توسط افراد به صورت پروپوزال فرستاده شده و با داوری این ایده‌ها توسط هیأت داوران در منطقه آزاد انزلی، ایده‌های برتر انتخاب شده و مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

وی در پایان با بیان اینکه این رویداد می‌تواند شروعی برای همکاری درخشان انجمن‌های علمی در کنار پارک علم و فناوری دانشگاه باشد، چگونگی مشارکت و همکاری انجمن‌های علمی در این رویداد را به اطلاع‌رسانی برای حضور فعال دانشجویان و استارتاپ‌های مرتبط به منظور ارائه پروپوزال و طرح در جهت برطرف کردن چالش‌های مناطق آزاد و ویژه اقتصادی؛ اطلاع‌رسانی به شرکت‌های با قابلیت صادرات برای حضور در نمایشگاه و حضور مؤثر در رویداد به منظور تعاملات تجاری با مناطق آزاد و ویژه تقسیم کرد.

بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه تهران، این نشست در سه بخش معرفی پارک و برنامه‌های حمایتی آن، ظرفیت انجمن‌های علمی دانشجویی در همکاری مشترک با پارک و در نهایت پرسش و پاسخ و با هدف هم اندیشی در راستای آشنایی با فضای کسب و کار پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و حمایت از ایده‌های فناورانه دانشجویان برگزار شد.

۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ ۱۱:۰۵
ایسنا |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

  • نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان احمد قصیر ،خیابان دوم(پژوهشگاه)، پلاک 21 
  • شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته
  • تلفن: 3 - 88748060(021) نمابر: 88748040(021)
  • صندوق پستی : 14155 - 1333 تهران | ایران

در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید