شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۲۳:۵۴

اخبار

با حمایت صندوق حمایت از صنایع الکترونیک صورت گرفت: توسعه سریع خدمات دیتاسنتر ابری در ایران

با حمایت صندوق حمایت از صنایع الکترونیک صورت گرفت: توسعه سریع خدمات دیتاسنتر ابری در ایران
مدیر عامل شرکت افرانت از برنامه این شرکت برای توسعه سریع خدمات خود از طریق ایجاد دیتاسنترهاى جدید در سطح کشور با حمایت صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترنیک(صحا) خبر داد.

به گزارش روابط عمومی صحا، دکتر فریدون قاسم‌زاده، مدیر عامل شرکت افرانت با اشاره به تأسیس این شرکت در سال 1376 با هدف توسعه اینترنت و تجارت الکترونیک در کشور و ورود آن به فرابورس ایران در سال 1390، گفت: فعالیت اصلی شرکت افرانت ارائه خدمات پهنای باند پرسرعت اختصاصی، خدمات دیتاسنتر، رایانش ابری و تجارت الکترونیکی است.

دکتر قاسم‌زاده با اشاره به ارائه خدمات دیتاسنتر در افرانت از حدود 10 سال پیش و راه‌اندازی خدمات ابرى از تابستان سال 1395، گفت: در حال حاضر بیش از هزار سازمان و شرکت‌ از خدمات دیتاسنترهاى این شرکت استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به ضرورت رشد دیتاسنترها در کشور گفت: افزایش حجم اطلاعات، تنوع و تعداد خدمات سایت‌ها و اپلیکیشن‌هاى ایرانى و رشد سریع کسب و کارهاى مجازى در سال‌هاى اخیر به دلیل سیاست‌هاى حمایتى دولت و رشد سریع پهناى باند پرسرعت در کشور، اهمیت ایجاد و ارتقای فضای امن و کافی جهت نگهداری محتواهای تولید شده در دیتاسنترهاى داخل کشور را بیش از پیش افزایش داد و بر همین اساس شرکت افرانت برنامه توسعه سریع خدمات از طریق ایجاد دیتاسنترهای جدید در سطح کشور را در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرعامل افرانت در ادامه افزود: افرانت ظرف این مدت توانسته با جلب اعتماد سازمان‌ها و شرکت‌ها نقش بسزایی در میزبانی محتواى داخلى و تقویت عملی شبکه ملی اطلاعات ایفا کند؛ به نحوى که هم اکنون علاوه بر سرورهاى اصلى سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ کشور، بسیاری از کسب و کارهای موفق دیجیتال از قبیل دیجی کالا، بازار، اسنپ، تپ سی، الو پیک، شیپور، تلوبیون، فکس دات آی آر، اول مارکت، جیرینگ، علی بابا، مکتب خونه، نت برگ، سهام یاب، باما، بیپ تونز و ... از خدمات دیتاسنتر افرانت استفاده می‌کنند.

دکتر قاسم‌زاده با اشاره به زیرساخت‌ها و سیستم‌های امنیتی دیتاسنتر ابری افرانت گفت: در این دیتاسنترها در لایه‌هایی نظیر ارتباطات شبکه، تأمین برق مورد نیاز و سیستم‌های سرمایش نیز تمهیدات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به الزامات ارائه شده در سیستم مدیریت امنیت اطلاعات کلیه فضاهای دیتاسنتر و همچنین سایر فضاهای مربوط به سرویس‌های دیتاسنتر نظیر سالن‌های شبکه توزیع برق و تأمین سیستم سرمایش تحت کنترل دوربین‌های نظارتی است و کلیه ورودی‌های حساس نیز با سیستم‌های مرکزی کنترل ورودی و خروجی تحت کنترل و پایش قرار می‌گیرد.

دکتر قاسم‌زاده با اشاره به مزیت اجرای این پروژه در داخل کشور گفت: سازمان‌های دولتی و خصوصی پیش از این برای دسترسی به منابع اطلاعاتی خود ناگزیر از میزبانی سرور در خارج از کشور بودند که این میزبانی هم بر سرعت و هم بر قیمت نهایی دسترسی کاربران تاثیر داشت و به همین دلیل تولیدکنندگان محتوا ترجیح می‌دهند وب سایت‌ها و اپلیکیشن‌های خود را به داخل کشور منتقل کرده و از سرورهای موجود در ایران استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت افرانت گفت: در حال حاضر بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها از جمله بانک‌ها، مراکز آموزشی و دانشگاه‌ها، بیمه و غیره از مشتریان خدمات دیتاسنتر ایران هستند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که انتقال سایت‌های اینترنتی ایرانی به داخل کشور از سال 1387 به صورت جدی در دستور کار مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های مهم از جمله وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها و نیز مراکز حساس سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قرار گرفته، اظهار کرد: افرانت به عنوان شرکتی پیشتاز در عرصه IT کشور و دارنده رتبه یک شورایعالی انفورماتیک و گواهینامه‌های ISO 9001و(ISO 27001(ISMS، با هدف ارتقاء امنیت (IT Security) و پایداری خدمات (Business Continuity) در حوزه فناوری اطلاعات اقدام به راه‌اندازی دیتاسنتر ابری خود کرد و در حال حاضر این دیتاسنتر میزبان سایت‌ها و اپلیکیشن‌های قریب به هزار شرکت و سازمان است.

دکتر قاسم‌زاده با اشاره به خدمات ابری افرانت گفت: در حال حاضر دو پروژه ابر استاندارد و ابر پیشرفته توسط افرانت ارائه می‌شود.

مدیر عامل شرکت افرانت گفت: ابر استاندارد جهت ارائه خدمات IaaS با چشم‌انداز ارائه 20 هزار سرور مجازی در افرانت تعریف شده است.

وی درباره خدمات ابری پیشرفته نیز گفت: پروژه ابر پیشرفته افرانت نیز جهت ارائه خدمات PaaS با هدف ارائه خدماتی در لایه‌ای بالاتر از لایه زیرساخت و به جهت تسهیل در امر راه‌اندازی هر گونه سرویس و ابزارهای آماده با استفاده از پلتفرم‌های از پیش در نظر گرفته شده بر روی این سرویس راه‌اندازی شده است.

دکتر قاسم‌زاده گفت: در این سرویس مشتریان در محیطی فارغ از مباحث نصب و نگهداری سیستم عامل، نصب برنامه‌های کاربردی مختلف و مواردی نظیر این‌ها می‌توانند به راحتی به نیازمندهای خود، مانند راه‌اندازی یک محیط با استفاده از PHP، Java و یا پایتون بدون نیاز به داشتن اطلاعات فنی در خصوص این زبان‌ها و برنامه‌های کاربردی، دست یابند.

وی همچنین با اشاره به در نظر گرفته شدن یک Marketplace (پرتال برنامه‌های کاربردی) جداگانه در این سرویس، گفت: مشتریان می‌توانند در این پرتال به راحتی و با فشار یک کلیک سایت مورد نظر خود را بر روی بسترهای از پیش تعیین شده بارگذاری کنند و یا حتی سرویس نگهداری اطلاعات بر روی بستر Cloud را به همان شکل قبلی پیاده‌سازی کرده و در اختیار کاربران خود قرار دهند.

مدیرعامل شرکت افرانت با اشاره به پیشرفت روند پروژه دیتاسنترهای افرانت که بخشی از سرمایه‌گذاری آن با استفاده از تسهیلات صحا انجام گرفته است، گفت: در حال حاضر کلیه ارتباطات و تجهیزات به منظور راه‌اندازی سرویس‌های فوق بر روی اتصالات فیبر در نظر گرفته شده، در سطح ترافیک شبکه و شبکه داده‌ها (Storage) نرخ تبادل اطلاعات با ظرفیت بسیار بالا برای ایجاد امکان مقیاس‌پذیری کسب و کارها پیش‌بینی شده و تجهیزات لازم نیز خریداری، نصب و راه‌اندازی شده است.

وی با بیان این که سهم درآمدهای حاصل از خدمات مرکز داده در این بین در حدود 11 درصد است، افزود: درآمد حاصل از این خدمات سهم درآمدی سال جاری را به رقمی بالغ بر 132 میلیارد ریال خواهد رساند.

مدیر عامل شرکت افرانت در پایان گفت: به این ترتیب حمایت‌های صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک(صحا) از سرمایه‌گذاری در حوزه دیتاسنتر منجر به رشد درآمد شرکت در این حوزه استراتژیک شده و کمک خوبی به رشد بازار خدمات و محصولات در حوزه خدمات ابری در کشور کرده است.

۴ شهریور ۱۳۹۶ ۱۳:۱۵

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

  • نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان احمد قصیر ،خیابان دوم(پژوهشگاه)، پلاک 21 
  • شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته
  • تلفن: 3 - 88748060(021) نمابر: 88748040(021)
  • صندوق پستی : 14155 - 1333 تهران | ایران

در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید