مدیرعامل صندوق در بازدید از مرکز طراحی و تولید خودروهای الکتریکی خبر داد :
آمادگی صندوق حمایت از صنایع پیشرفته برای حمایت از طرح های نوآورانه با نگاه صنعتی و تجاری سازی
مدیرعامل و اعضاء هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع الکترونیک در ادامه سفر به استان قزوین از خط تولید آزمایشی خودروی الکتریکی بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی صندوق طی این بازدید از ایستگاه های تست و کنترل کیفی و سایر بخش های این مجموعه تولیدی که با حضور معاون استاندار، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین و رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین انجام شد ، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته عنوان کرد: با توجه به محدودیت های سوخت های فسیلی به لحاظ منابع قابل دسترس و مسائل محیط زیستی و همچنین مشکلات تردد شهری، خودروهای الکتریکی از آینده خوبی در دنیا و در صورت ایجاد زیرساخت های کافی در ایران برخوردار هستند. رضا نقی پور اصل افزود : برخی مطالعات و بررسیهای علمی نیز نشان میدهد تا سال ۲۰۴۰، میزان تولید خودروهای برقی از میزان تولید خودروهای احتراق داخلی پیشی خواهد گرفت و این خودرو در عرصه استفادههای روزمره و عمومی یکهتاز عرصه صنعت خودروسازی جهان خواهد شد.
وی در ادامه بیان کرد: چیزی که مشاهده می شود این است که دانشگاه آزاد اسلامی قزوین با دارا بودن چهار مرکز تحقیقات، دو شتابدهنده و یک مرکز رشد به عنوان یکی از واحدهای دانشگاهی پیشرو در مباحث علوم رباتیک و خودوی الکتریکی همواره سعی داشته نه تنها در بخش نظری بلکه در پیاده سازی دانش و رویکرد صنعتی نقش ارزشمندی ایفا کند که از جمله این دستاوردها ایجاد یک شرکت دانش بنیان و تلاش جهت راه اندازی خط تولید این محصول می باشد.
نقی پور با اشاره به این که ساخت و در آینده توسعه این محصول می تواند زمینه ساز توسعه فناوری های پیشرفته حوزه خودرو اعم از خودروهای خودران که اصطلاحا با عنوان driverless یا autonomous شناخته می شوند از آمادگی صندوق برای حمایت از طرح های نوآورانه با نگاه صنعتی و تجاری سازی خبر داد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین نیز در ادامه ضمن تشریح و معرفی فرایندهای تولید، محدودیت دسترسی به قطعات خاص خودروی برقی به ویژه باتری با عمر و توانایی دفعات شارژ و دشارژ بالا از داخل و همچنین لزوم توسعه زیرساخت های شارژ را از چالش های عمده این صنعت در کشور اعلام کردند.
مرتضی موسیخانی ضمن تشکر از کمکها و حمایتهای مسئولین، خواستار توجه و مساعدت بیشتر در تسهیل فرایندهای مربوط به اخذ مجوزهای لازم و همچنین توجه به توان ساخت داخل و فراهم نمودن زیمنه های تولید در مقیاس انبوه از طریق خرید این محصول از تولیدکننده داخلی و در کنار آن تأمین مالی شد.
این خودروی سواری برقی دو نفره در سایز کوچک طراحی شده که برای شهرهای پر ترافیک که فضای کمی برای تردد و پارکینگ دارند بسیار مناسب است. طول این خودرو به اندازه عرض یک خودروی معمولی است و در فضای پارک در جای یک خودروی معمولی میتواند سه خودروی برقی توقف کند. این خودرو با برق معمولی شارژ میشود و با یک نوبت شارژ قادر است ۱۰۰ کیلومتر مسافت را طی کند. همچنین باتری این خودروی برقی امکان شارژ طولانی مدت را هم دارد و با سرعت ۹۰ کیلومتر در ساعت میتواند درشهر تردد کند.
شایان ذکر است در حاشیه این سفر استانی و در سال رونق تولید با هدف شناسایی نیازهای شرکت های فعال از شرکت های مهدتاژ در حوزه تولید انواع شویندهها، پرشین ظریف لیا در زمینه تولید انواع ظروف کریستال و مهیارگاز تولیدکننده اجاق گاز بازدید به عمل آمد.