جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ۰۸:۱۳

اخبار

افزایش ۲۳ درصدی صادرات محصولات سرمایشی و گرمایشی/ داخلی سازی ۲۰۰ میلیون دلاری صنایع سرمایشی و گرمایشی تا سال ۱۴۰۰

افزایش ۲۳ درصدی صادرات محصولات سرمایشی و گرمایشی/ داخلی سازی ۲۰۰ میلیون دلاری صنایع سرمایشی و گرمایشی تا سال ۱۴۰۰
وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه بازدید از نمایشگاه تاسیسات و سیستم های سرمایشی و گرمایشی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: امسال خوشبختانه در تعداد شرکت کنندگان واحد های سرمایشی و گرمایشی در هجدهمین دوره نمایشگاه این صنایع با ۲۵ درصد رشد مواجه بودیم.

رضا رحمانی افزود: با توجه به مقدمات ایجاد شده از سال گذشته تاکنون در چارچوب پیگیری‌های اهداف نهضت ساخت داخل بیش از ۸۰ میلیون دلار امکان داخلی سازی این صنعت در کشورمان فراهم آمده است که امروز در این نمایشگاه جلوه های مختلف آن را شاهد بودیم.

وی ادامه داد: در آینده نزدیک نیز میز تخصصی تعمیق ساخت داخل در صنایع سرمایشی و گرمایشی با ظرفیت بیش از 20 میلیون دلار امکان کاهش ارز بری برگزار خواهد شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ در صنعت سرمایشی و گرمایشی کشور باید حدود ۲۰۰ میلیون دلار، شرایط داخلی سازی انواع نیازهای وارداتی این صنعت ایجاد شود.

رحمانی اضافه کرد: موضوع مهم در خصوص صنایع سرمایشی و گرمایشی، افزایش صادرات ۲۳ درصدی در سال گذشته و کاهش ۱۰ درصدی واردات اقلام کالایی این صنعت به کشور ما بوده است.

وی خاطر نشان کرد: این نشان دهنده توان رو به رشد صنایع داخلی است و امروز شاهد بودیم که در برخی محصولات همپای تولیدات بروز جهان و همتراز با کشورهای پیشرو در این صنعت گام های لازم برداشته و موفقیت کسب شده است.

وزیر صمت گفت: صنعت سرمایشی و گرمایشی کشور را رو به رشد و توان داخلی سازی آن و همچنین ارتقاء کیفیت را در آن کاملاً مثبت ارزیابی می کنم و انتظار دارم تمام رسانه ها به ویژه صدا و سیما زوایای مختلف این خودباوری و پیشرفت به دست آمده را به مردم معرفی نمایند.

رحمانی افزود: پیشرفت به دست آمده در شرایط کاملا خاص و استثنایی اقتصادی حاضر بوده است و خوشبختانه صنعت‌گران ما با غلبه بر مشکلات موجود و با همت والای خودشان توانسته اند این صنعت را به یک جایگاه خوبی در سطح دنیا برسانند.

وی ادامه داد: شخصاً تاکید دارم که وجوه مختلف و اثرات ارزشمند نهضت ساخت داخل به مردم نشان داده شود و امروز شاهدیم که در همین نمایشگاه اکثر محصولات عرضه شده با توان داخل و ظرفیت های داخلی سازی کشورمان است.

وزیر صمت تاکید کرد: واحد های توانمند صنعتی ما در تراز بسیاری از شرکت های توانمند جهانی هستند که البته باید در این حوزه باید برندسازی مورد توجه قرار گیرد که این مهم به صورت ویژه در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.

رحمانی تصریح کرد خوشبختانه در صنایع سرمایشی و گرمایشی برند های خوبی در سطح کشور شکل گرفته اند و با توجه به کیفیت بالای بسیاری از تولیدات داخلی کشورمان، این واحدها در آستانه تبدیل شدن به برندهایی معتبر در سطح دنیا هستند.

وی با اشاره به دغدغه های ارزی صادرکنندگان این صنایع خاطرنشان کرد: مقررات موجود درباره برخی صنایع و واحدهای صادراتی باید به گونه تسهیل شود تا مانعی در برابر افزایش صادرات نشود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: جایگزینی درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیر نفتی با ارز حاصل از درآمدهای نفتی امروز جزو اولویت‌های کشور است و بنابر این است که در برنامه رهایی از اقتصاد نفتی، وابستگی به ارز حاصل از نفت به حداقل ممکن برسد و ارز مورد نیاز از محل صادرات غیر نفتی تامین شود که این توانمندی نیز خوشبختانه در کشور وجود دارد.

رحمانی تاکید کرد: آنچه در این مهم تسهیل کننده امور است ایجاد تفاهم متقابل میان دولت و تشکل‌های بخش خصوصی است که به گونه ای تصمیم‌گیری شود که منافع کشور و همچنین بخش خصوصی در بهترین شرایط ممکن حاصل شود.

وی گفت: خوشبختانه امسال بسیاری از موانع موجود در این حوزه رفع شده است و شرایط بهتر از گذشته است با این حال انتظار داریم تصمیمات اتخاذ شده در برخی بخش‌ها به گونه‌ای باشد که تولید کنندگان و صادر کنندگان ما به معنای واقعی کلمه احساس کنند که هیچ مانعی در برابر تلاش‌های آنها وجود ندارد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری از تولید به عنوان یک کار مقدس خاطرنشان کرد: همه فعالان این حوزه، کار جهادی انجام می‌دهند، لذا برای یک امر مقدس و یک کار جهادی همه ما مسئول هستیم که با تغییر نگرش و با همت بیشتر به کمک حوزه تولید و صنعت کشورمان بشتابیم.

رحمانی در پایان تصریح کرد: البته در بسیاری از بخش‌ها مانع جدی در برابر صنعت وجود ندارد بلکه وجود برخی بروکراسی های زاید و اشکال تراشی های بی جهت کارها را متوقف می کند که ما در این خصوص، اولویت را به وزارتخانه خودمان اختصاص داده ایم و تلاش کردیم که بیش از پیش به کارها سرعت ببخشیم و خوشبختانه روندی که از سال گذشته آغاز شده است و همچنین طی امسال حوزه کسب و کار در وزارت صنعت، معدن تجارت شرایط بهتری یافته است و امیدواریم در سایر دستگاه ها نیز این شرایط فراهم آید تا بتوانیم در کمترین زمان ممکن خدمات مورد نیاز تولیدکنندگان و صادرکنندگان را فراهم کنیم.

۴ آبان ۱۳۹۸ ۱۱:۵۲
شاتا |

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید

  • نشانی: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان احمد قصیر ،خیابان دوم(پژوهشگاه)، پلاک 21 
  • شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته
  • تلفن: 3 - 88748060(021) نمابر: 88748040(021)
  • صندوق پستی : 14155 - 1333 تهران | ایران

در شبکه های اجتماعی به ما بپیوندید