تفاهمنامه چند جانبه بین شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از صنایع پیشرفته کشور با استانداری، سازمان صنعت، معدن و تجارت و مراکز علمی استان اردبیل به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی صحا رضا نقیپور اصل در آیین امضای این تفاهم نامه که در محل استانداری اردبیل برگزار شد ضمن معرفی و تشریح خدمات صندوق و ظرفیت های استان اردبیل در حوزه صنایع پیشرفته گفت: استان اردبیل با داشتن ظرفیت های بزرگ در زمینه تولید علم و وجود دانشگاه های مختلف از استان های دارای ظرفیت و پتانسیل علمی کشور محسوب می گردد این استان با وجود دانشگاههای معتبری مانند محقق اردبیلی به تدریج در حال حرکت به سمت یک مرکز علمی مادر در شمالغربی کشور است و از این رو ضرورتی احساس شد تا توانمندی صندوق در اختیار فعالان دانشبنیان منطقه قرار بگیرد لذا با همکاری سازمان صمت استان تصمیم به ایجاد دفتر نمایندگی صحا در اردبیل گرفته شد.
رئیس هیات مدیره صحا افزود: این صندوق در راستای سیاستهای اقتصاد دانشبنیان از ۲ سال پیش با تمرکز زدایی نسبت به ایجاد نمایندگی در مراکز استانها اقدام کرد و این امر بدون ایجاد تا هیچ بار مالی بر روی دوش دولت با همکاری سازمان های صمت استان ها انجام شد و امروز هفتمین دفتر نمایندگی صحا در استان اردبیل افتتاح شد.
نقیپور اصل گفت: استارتاپها، شرکتهای فناور و دانشبنیان برای تولید محصول و تجاریسازی ایدهها با معضل حمایت مالی و تامین نقدینگی روبهرو هستند که با توجه اینکه دولت بر اساس قانون سرمایهای در اختیار صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته گذاشته است، میتوان با ارائه تسهیلات یا صدور ضمانتنامه فعالان این عرصه را یاری کرد.
وی تصریح کرد: انتظارها از اردبیل بیشتر است، چراکه دانشگاههای معتبری در این استان وجود دارد و ظرفیتهای خوبی مشاهده میشود که باید بر اساس آنها فعالیت در زمینه توسعه شرکتهای دانشبنیان هدفگذاری شود.
استاندار اردبیل نیز در این آیین ضمن خیر مقدم به مدیرعامل صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و هیات همراه گفت: شکوفایی و توسعه بخش صنعت در سالهای پیشرو در گرو حمایت از شرکتهای دانش بنیان است و باید تمامی روسای دانشگاهها و پارک علم و فناوری استان این موضوع را به جد پیگیری کنند.
سید حامد عاملی افزود : یکی از راههای حمایت از شرکتهای دانشبنیان استفاده از ظرفیت شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته است که امروز تفاهمنامهای با این صندوق امضا شد تا خط اعتباری ویژه از مجموعه صندوق در استان اردبیل برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان فراهم شود که جا دارد از زحمات مدیرعامل این صندوق کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.
متاسفانه در سالهای گذشته اردبیل که جزو استانهای نوپای کشور محسوب میشود، از حمایتها و سرمایهگذاریهای کلان دولتی در راستای ایجاد صنایع مادر بیبهره بوده و فعالیتهای ارزشمند صنعتی موجود در استان نیز به همت فعالان بخشخصوصی انجام شده است؛ از این رو برای جبران عقبماندگیها و بیتوجهیهای گذشته نیازمند حمایت جدی از شرکتهای دانشبنیان در راستای توسعه صنعتی هستیم.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در این نشست گفت: اردبیل اگرچه استان نوپایی به شمار میرود و پس از پیروزی انقلاب اسلامی تشکیل شده، اما در حوزه علم و فناوری حرکت پرشتابی را داشته است و در حال حاضر دانشگاههای توانمندی در این منطقه فعالیت دارند.
عزیز حبیبی افزود: برخی واحدهای دانشگاهی اردبیل حتی از برخی استانهای قدیمیتر یک سر و گردن جلوتر هستند و ظرفیتهای ارزشمندی در این حوزه دارد، به طوری که در حال حاضر یکهزار نفر عضو هیات علمی داریم و پارک علم و فناوری استان نیز از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است.
وی بیان کرد: پارک علم و فناوری اردبیل جزو جدیدترینها محسوب میشود اما در بین استانها سرعت گسترش خوبی داشته است و حضور شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته نیز میتواند در این زمینه بسیار موثر باشد.
در پایان این نشست تفاهمنامه همکاری بین شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از صنایع پیشرفته ، استانداری اردبیل، سازمان صنعت،معدن و تجارت استان و دانشگاه محقق اردبیلی به نیابت از سایر دانشگاه های استان ، به امضای رضا نقی پور اصل، حامد عاملی ، رامین صادقی و روسای دانشگاه ها و مراکز علمی اردبیل رسید.
لازم به ذکر است بیش از یکهزار و ۴۵ واحد تولیدی در ۲۰ شهرک و ناحیه صنعتی دولتی و بخش خصوصی و ۵۵۰ واحد فناور در پارک علم و فناوری استان اردبیل فعالیت دارند.





عکس: پیام گلسرخ